Home Terveys Suunnittele keittiösi terveelliseen syömiseen

Suunnittele keittiösi terveelliseen syömiseen

by Elisha Brennan
0 comment

Haluatko olla terveempi ja parantaa ruokavaliotasi? Liity jonoon! Melkein kaikki toivovat terveellisempää ruokavaliota ja parempaa vartaloa/luotetta, mutta valitettavasti uuteen terveelliseen ruokavalioon pitäminen ei ole niin helppoa kuin voisi toivoa. Hedelmien ja vihannesten ostaminen voi tulla kalliiksi, kun kaikki menee kesken niin nopeasti, ja kunnollisten aterioiden valmistaminen keittiössä voi olla todellista työtä, kun sinulla on tilaa ja siellä on aina likaista ja likaista.
Ongelma on osittain tahdonvoima, mutta täällä on varmasti muitakin tekijöitä, jotka ovat tiellä – ja epäsiisti ja sekava keittiö on luultavasti yksi niistä. Ei auta sekään, että Mars-palkkien kaltaiset tavarat on vain niin paljon helpompi tarttua…
Keittiösi oikean suunnittelun avulla huomaat, että muutokset rutiineissasi ja elämäntavoissasi seuraavat ja tämä voi johtaa terveellisempään syömiseen. Lue eteenpäin ja katsomme, kuinka voit suunnitella keittiön, joka edistää juuri sitä.
Tee siitä mukava viettää aikaa ja valmistaa ruokaa
Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä luodaksesi keittiön, joka edistää terveellisiä elämäntapoja, on tehdä siitä tila, jossa voit todella viettää aikaa. Luulisi sen olevan itsestäänselvyys?
Tätä varten haluat varmistaa, että sinulla on mahdollisimman paljon tilaa ruoanlaittoon (“saari” on ihanteellinen) ja hyvä järjestelmä tiskipesun minimoimiseksi (kutsutaan “pesukoneeksi”). Pidä tila mahdollisimman vaaleana ja vältä sotkua pinnoilla ja yritä pitää huoneessa tabletti, jolla voit katsella Netflixiä työskennellessäsi. Varaa myös tuoli, jolle voit istua, jotta et riko selkäsi!
“Valmistelu ja nouto”
Valmistelu ja nouto on termi, jota käytetään itseapu- ja tuottavuuskirjallisuudessa, mutta se on myös erittäin tärkeä tässä. Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa, että kaikki tarvitsemasi asetetaan valmiiksi halutun tuloksen saavuttamiseksi ja toteutetaan se sitten helpommin ja nopeammin tarvittaessa.
Keittiösi tapauksessa tämä voi tarkoittaa, että valmistat kaksikymmentä ateriaa yhdessä päivässä ja pakastat ne kaikki syötäväksi seuraavien viikkojen aikana. Se voi säästää paljon aikaa ja auttaa sinua välttämään ruoan menetyksen hukkaan.
Mitä se kuitenkin vaatii? Paljon pakastintilaa. Siksi pakastintilan priorisointi keittiössäsi on yksi tärkeimmistä tavoista auttaa itseäsi syömään terveellisemmin päivittäin.
Nämä asiat voivat mennä! Näiden asioiden pitäisi jäädä
Haluatko terveellisemmän keittiön ja elämäntavan, kuten… välittömästi? Sitten eroon mikroaaltouunistasi! Se voi olla melko rohkea liike, mutta se poistaa välittömästi kiusauksen ostaa valmiita aterioita, mikä tarkoittaa, että sinun on pakko syödä asioita, jotka olet valmistanut kunnolla ja joissa ei ole runsaasti suolaa. Tämä on välitön voitto sydämellesi ja verenpaineelle.
Toisaalta voit ostaa tiettyjä laitteita, jotka auttavat sinua tekemään terveellisempää ruokaa helpommin. Tehosekoittimet sopivat erinomaisesti esimerkiksi keittojen valmistukseen (ja smoothieihin, kunhan et juo niitä liikaa – niissä on erittäin paljon sokeria!). Samoin automaattinen tölkinavaaja ja muut kätevät työkalut voivat tehdä ruoanlaitosta hieman vähemmän stressaavaa. Toinen nopea vinkki laitteillesi – yritä pitää uuni korkeammalla!
Helpottaa
On muitakin tapoja, joilla voit kannustaa hyvään käyttäytymiseen keittiössäsi. Esimerkiksi herkkujen säilyttäminen korkeimmassa mahdollisessa kaapissa auttaa torjumaan impulssipäätöksiä napostella. Samoin hedelmäkulhosi pitäminen näkyvissä vaikeuttaa sen huomioimista.
Samoin remonttisi pitäisi myös tehdä keittiöstäsi helpompi pitää puhtaana, joten sijoita graniitteihin mieluummin kuin halvempiin laminaattipintoihin, jotta kaikki kova työsi ei mene perumaan muutamassa viikossa.