Home Koti Pienkeittiön rajoitetun tilan mahdollisimman hyvä hyödyntäminen

Pienkeittiön rajoitetun tilan mahdollisimman hyvä hyödyntäminen

by Elisha Brennan
0 comment

Ah, pienet keittiöt… kuinka te turhautatte ja raivoatte meitä! Vaikka kukaan ei todellakaan nauti tiskaamisesta tai illallisen laittamisesta kuumassa hikisessä keittiössä, tilanne on miljoona kertaa pahempi, kun tilaa kaipaa ja voit melkein koskettaa molempia seiniä kädet ojennettuina. Pienessä keittiössä työskentely ei jätä tilaa tavaroillesi, se tarkoittaa, että pinnasi sotkeutuvat nopeasti ja peittyvät likaan, ja sinusta tulee vain hieman klaustrofobinen olo – varsinkin kun haluat viihdyttää vieraita.
Vaikka nämä ovat kaikki yleisiä ongelmia pienissä keittiöissä, ne eivät välttämättä ole asioita, joiden kanssa sinun täytyy elää. Jos keittiössäsi on tilaa liikkua, käy ilmi, että on olemassa useita älykkäitä “hakkereita”, joiden avulla voit hyödyntää tilaasi paremmin. Lue lisää kätevistä vinkeistä, jotka tekevät keittiöstäsi noin kaksi kertaa isomman.
1. Hyllyt ikkunoissasi
Ensimmäinen temppu, jonka avulla voit saada lisää tilaa keittiöösi, on ripustaa hyllyt ikkunoiden eteen. Voit tehdä tämän kiinnittämällä ne ikkunan kummallekin puolelle ja siten vapauttaa tilaa seinilläsi ja silti tilaa tavaroillesi. Miksi tässä on niin paljon järkeä? Koska yksi hylly, jossa on muutamia esineitä, ei peitä valoa, joten et menetä mitään, kun käytät tätä ylimääräistä tilaa.
2. Kaapin ovet
Kaapin ovissa voi olla hankala navigoida, jos keittiösi tila on rajallinen – varsinkin jos ne avautuessaan osuvat muihin oviin ja kahvoihin.
Tässä on sitten hankala asia… vain päästä eroon niistä! Ei tietenkään kaappeja, tarvitset ne, mutta ovet. Ota vain kaappiesi ovet ja nyt et vain pysty mahduttamaan enemmän säilytystilaa huoneeseen, vaan voit myös napata tarvitsemasi tavarat paljon nopeammin ja helpommin.
Vaihtoehtoisesti voit yrittää etsiä kaappeja, joissa on liukuovet.
3. Ripustimet
Etkö ole aivan valmis ottamaan ovet pois kaapeistasi? Sitten tässä on toinen tapa hyödyntää keittiökaappiesi ovia. Aseta koukut niiden sisäpuolelle esineiden ripustamista varten. Näin voit ripustaa suuria ruokailuvälineitä kaappeihin ilman, että laatikot sulkeutuvat, tai voit säilyttää koreja mausteille ja muille tavaroille.
4. Korkeampi uuni
Jos uunisi on tällä hetkellä maanpinnan tasolla ja suunnittelet keittiön kunnostusta, harkitse sen siirtämistä korkeammalle. Tällä on se etu, että sinun ei tarvitse kumartua päästäksesi siihen aina kun tarvitset, ja samalla se tarkoittaa, että voit säilyttää sen jossain kätevämmässä paikassa, jossa et tarvitse sen viemää tilaa. ovi aukeaa koko ajan. Voit käyttää tätä lähestymistapaa samalla tavalla useiden muiden apuohjelmien kanssa, jolloin saat käyttöösi enemmän kaapin tason alapuolella olevaa tilaa.
5. Kotitekoiset leikkuulaudat
Kuinka kotitekoinen leikkuulauta voi säästää tilaa? Yksinkertainen: suunnittelet sen sopimaan tilaan, jossa et normaalisti pystyisi pilkkomaan, ja annat siten itsellesi kokonaan uuden pinnan. Täydellinen esimerkki on leikkuulaudan luominen, joka voi hajauttaa pesualtaan molemmille puolille, mikä tekee myös äärimmäisen helppoa harjata kuori pois kulhoon, kun olet valmis. Jos olet todella seikkailunhaluinen, voit kiinnittää joitain tukia oviaukon molemmille puolille ja luoda sitten laudan niiden väliin!
6. Paperialustat
Paperitarjottimet ovat käteviä työpöydän järjestämiseen, mutta niistä voi olla hyötyä myös keittiössä, jossa useiden kerrosten ansiosta voit säilyttää enemmän tavaroita yhdessä paikassa pinnallasi. Tämä on kätevä tapa pinota esineitä, kuten mausteita, ruokailuvälineitä tai jopa lautasia ja astioita.